Website Development Prices

Search Blog

Sunday, November 15, 2015

4 Strategije Internet Marketinga


Internet marketing odnosi se na oglašavanje i marketinške napore koje uz pomoć weba i emaila donose direktnu prodaju putem elektronske trgovine (ecommerce).

1. Blog

Blog je termin koji se odnosi na lični dnevnik pisan na Webu sa obrnutohronološki poređanim sadržajem. Na termin blog se nadovezuju blogosfera - zajednica internetskih korisnika koji učestvuju u stvaranju blogova, bloger - autor bloga, te blogovanje - učestalo pisanje bloga i komentarisanje tuđih. Sve se više govori o uticaju koji blogovi imaju na formiranje javnog mnenja, upravo kroz klasične medije koji preuzimaju ove sadržaje, jer je iz mnoštva online tekstova u poslednje vreme sve lakše naći najinteresantnija pisanija. Preduzeća bi trebala da se priključe nekoj od interesantnih grupa i da daje korisne informacije o svojim proizvodima i uslugama.

2. Forum

Bitno mesto u društvenoj interakciji zauzimaju i forumi (javno diskutovanje o odredjenim temama putem Interneta) i instant poruka ili razgovora (razmena poruka u realnom vremenu).



3. Optimizacija websajta prema zahtevima pretraživača

Optimizacija sajta prema zahtevima pretraživača (SEO) predstavlja primenu tehnika i taktika koje omogućuju bolje pozicioniranje adekvatnih stranica websajta na stranicama rezultata pretraživanja (SERPs) za odabrane ključne reči koje najbolje opisuju proizvode i usluge.

SEO se izvodi generalno na dva nivoa u odnosu na posmatrani websajt - optimizacija sajta korekcijama na samom websajtu, na-stranici SEO (on-page SEO), i optimizacija websajta organizacijom aktivnosti van posmatranog websajta, van-strnice (off-page SEO).

4. Baneri

Baner ili Ad (eng. Advertising) su engleske reči za sliku koja predstavlja reklamu za neki proizvod ili uslugu i koja se nalazi web stranici nekog websajta. Baner može biti statičan ili dinamičan (animiran - jedna ili više slika u jednoj slici), sa pratećim tekstom izvan slike ili bez njega. Reklamiranje preduzeća se preko banera može se vršiti - razmenom banera sa prijateljskim web lokacijama, postavljanjem banera na portalima koji ovu uslugu nude besplatno, ili postavljanje na websajtovima uz novčanu naknadu.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.