Website Development Prices

Search Blog

Sunday, September 5, 2021

Da li izabrati agenciju ili kreatora za izradu web sajta? (Do you choose an agency or creator to create a website?)

Svako ko se bavi ovim poslom, ubedjivace Vas zasto je jedno bolje od drugog. Agencija ce reci:

1. Imamo vise godina iskustva, i vise poznatih klijenata, od nekog tamo kreatora, koji mozda nema nijednog;
2. Mi smo registrovana firma, a kreator nije;
3. Mi imamo svoje poslovne prostorije, a kreator radi od kuce;
4. Mi smo porodicna firma;
5. Imamo veliki broj zadovoljnih klijenata;
6. Trudimo se da postujemo dogovoreno i rokove;
7. Na prvom mestu nam je kvalitet i profesionalni odnos prema klijentima;
8. Dodatno se usavrsavamo.

I sta sad sve ovo zapravo znaci?

1. Zar kreator ne moze imati vise godina iskustva? Poznati klijenti su super preporuka, ali ako njihovi web sajtovi nisu SEO optimizovani, sta Vi dobijate od toga sto ta agencija ima poznate klijente.

Napomena: uskoro ce biti clanak na mom blogu u vezi poznatih agencija i njihovih poznatih klijenata.

2. Sta Vam je agencija rekla ovom recenicom? Dali smo novac APR-u da bi registrovali firmu. Moramo da placamo porez drzavi. I zato ce Vas izrada web sajta kostati djavo-i-po. Ima kreatora koji zaradju vise, ali isto tako imaju obavezu placanja drzavi. Oni koji ne placaju drzavi, jos uvek ne zaradjuju dovoljno da bi povukli "crvenu zastavicu" kod Poreske Uprave ili kako god da se zove Institucija kojoj kreator mora da plati od svoje zarade.

3. I opet, placamo te prostorije i racune svakog meseca, te cemo Vam na prethodno djavo-i-po dodati jos, ponekog djavola. Kreator radi od kuce ili zato sto nema novca da iznajmi kancelariju ili zato sto mu je udobnije od kuce ili 'pak zato sto mora da cuva decu ili roditelje.

4. Oni su porodicno preduzece koje daje kvalitetne usluge i imaju profesionalan odnos prema klijentima i tako zele odrzati i opstati jos nekoliko godina. Molim?? I kreator moze da ima porodicu i da na svoje potomke prenese ovaj posao. Takodje, taj kreator moze pruzati kvalitene usluge i da ima profi odnos sa klijentima. Mislite li da kreator sa svim prethodno navedenim, ne zeli da odrzi to i da opstane jos dugi niz godina? Svasta. Svasta ljudi pisu. O kvalitetu usluga bice u tacki 7.

5. Da li klijent zna da je zadovoljan ili ga je agencija ubedila da bude zadovoljan? Da pojasnim. Na osnovu cega su klijenti zadovoljni? Da kazem drugim recim, da li klijent zna da je prevaren? Ili slepo veruje agenciji koja je napravila web sajt i znaci sa time je zadovoljan. Mozda klijent nije trazio standardni SEO, ali ako agencija (ili kreator) na svom web sajtu tvrde da svaki ili odredjeni paket ima tu stavku, a klijent je ne dobije. To je prevara.

6. Pa sad, kao da kreator ne moze takodje da se trudi da ostvari isto. Uostalom oni ovom recenicom ne tvrde da ce klijent 100% dobiti dogovoreno, nego se ogradjuju, ali suptilno. Tome svako tezi bilo kojim poslom da se bavi.

7. Ako do sada niste procitali clanak sa pocetka ovog teksta, sad je vreme. Ko ocenjuje i procenjuje kvalitet usluga? Sama agencija za sebe. Da, ali ako dokaze. A reci samo - imamo veliki broj klijenata ili poznatih klijenata ne znaci nista. Treba prikazati dokaz kako na svom web sajtu, tako i na web sajtu klijenta.

Napomena: primer o mom web sajtu, bice uskoro na blogu. 

Ako smatrate da je kvalitet samo web sajt koji lepo izgleda, grdno se varate. U slucaju da ne procitate clanak, reci cu Vam, da se lepota ne prodaje osim ako niste "prodavacica ljubavi". A ako zelite razjasnjenje ove recenice, ipak cete morati da procitate onaj clanak. Da li mislite da jednom kreatoru takodje nije bitan kvalitet i profesionalnost prema klijentima?

8. Hahahahahahaha. Da li ova recenica znaci da se kreatori ne usavrsavaju? Mogu, i usavrsavaju se i oni sami.

Azurirano 14.09.2021.

9. Citiram 

"Nismo pojedinci koji se ovim poslom bave amaterski, nelegalno, neprofesionalno ili da bi dopunili svoj kućni budžet. Mi smo zvanično registrovana firma, ne krijemo svoje kontakt podatke i adresu, već se nalazimo na registrovanoj adresi na kojoj se nalaze naše poslovne prostorije i koje su u našem vlasništvu. Tako da smo za svoje klijente uvek dostupni."

"Nismo pojedinci koji se ovim poslom bave amaterski,...". 
Ovo je isto kao da ste rekli da sva deca koja se amaterski bave kosarkom ili fudbalom ili nekim drugim sportom su manje vredna od onih koji se bave profesionalno ili ne amaterski. Ono sto su zaboravili, je to da su i oni nekad bili amateri. Niko se nije rodio kao profesionalac u necemu.  

"...nelegalno,..,".
Koliko ja znam, a moguce je da ne znam puno, praviti web sajtove bez registrovane firme nije krivicno delo. 

"...neprofesionalno..."
Ko je ovde sudija? Ko govori da je agencija profesionalna, a da je neki tamo kreator (pojedinac) neprofesionalan? Agencija govori. Na osnovu cega?  

Kao sto sam vec rekla bice u clanku o poznatim agencijama i poznatim klijentima.

"...ili da bi dopunili svoj kućni budžet...".
A oni kao registrovana firma ne dopunjavaju svoj kucni budzet. Nije sija nego vrat. Recite mi, sta ima lose u tome sto neko radi dva posla - u ova danasnja vremena kada spajamo kraj s krajem, s minimalcem ili mizerijom? Ako uopste znate sta je mizerija. Mizerija je pola minimalca. Mozda Vi kao klijent radite dva posla. A ova agencija Vam to brani. Ne smete Vi da dopunjavate svoj kucni budzet. Ma na osnovu cega bre?

"...Mi smo zvanično registrovana firma,...".
Postoji li neka firma koja nije zvanicno registrovana? Ili su mozda mislili da je uopste registrovana, u odnosu na kreatora koji nema registrovanu firmu.  Za ostatak recenice imate objasnjenje pod tackom 2.

"...ne krijemo svoje kontakt podatke i adresu,...".
Moze im se kad im je adresa i kontakt telefon odvojen od kucne adrese i privatnog telefona. Mislite da bi agencija podelila svoju kucnu adresu i privatni telefon javno na web sajtu? Svako to radi iz odredjenih razloga. Ali najvise iz bezbednosnih, za adresu. A sto se tice telefona, mozda nemaju pametan telefon ili bilo koji drugi telefon sa dve kartice, a mozda i ne mogu sebi da priuste dva telefona. 

"...već se nalazimo na registrovanoj adresi...".
Tacka 2. Da dodam, mozda postoji neka adresa koja nije registrovana. A mozda kreator zivi na adresi koja nije registrovana.

"...na kojoj se nalaze naše poslovne prostorije...".
Tacka 3. 

"...i koje su u našem vlasništvu".
Auf. Pa gde me nadje? Od amateraca, preko ledja mnogobrojnih i poznatih klijenata (koji nemaju predstavu da smo ih zavrnuli), stigli smo do profesionalaca i od tih para smo uspeli da kupimo poslovne prostorije. Ako Vam je malo ono djavo-i-po i jos pokoji djavo, evo Vam ovde jos djavola. Pricam o ceni izrade web sajta. 

I zasto bas odabrati neku agenciju pre nego nekog kreatora? Citiram deo recenice 

"...a da pritom ostanemo dovoljno skromni.".
Ako ova agencija smatra da se skromnost meri time sto ce ponizavati kreatore (pojedince), a sebe uzdizati, gorak je ukus tog hleba sto jedu.

"Tako da smo za svoje klijente uvek dostupni.".
Dostupni su 24 sata za izradu web sajta, u zvanicno registrovanoj firmi, na registrovanoj adresi, na kojoj se nalaze njihove poslovne prostorije, koje su u njihovom vlasnistvu. Cisto sumnjam da rade 24h iz poslovnih prostorija kao policijska stanica (otvorice se u novom prozoru). A mozda i rade.

Ja sam kreator i imam jednog klijenta. I ja sam Vas ubedjivala. To je cinjenica.

Post in English coming soon :)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.